Ny præst udpeget til den ledige stilling i As-Klakring-Juelsminde

14.09.2017

Den ny præst til den ledige stilling i As-Klakring-Juelsminde pastorat er nu udpeget. Menighedsrådet har indstillet den 45-årige pastor Marianne Dykær, som fra 1. november 2017 tiltræder i præsteembedet, som blev ledigt ved Christian Schiang's overgang til pension.

Marianne Dykær er en erfaren præst og har virket i flere pastorater i såvel by som på land. Hun er født i Daugård, og bor med sin mand og 2 sønner i Stouby, men kommer til As-Klakring-Juelsminde fra en stilling som sognepræst i Vester Nebel sogn ved Kolding, hvor hun har været siden 2012.

Før ansættelsen i Vester Nebel har Marianne været ansat i kortere ansættelser og vikariater flere steder i Hedensted og Vejle provstier, og hun har et bredt kendskab til præstearbejdet og kirkelivet i forskellige typer af sogne.

Marianne Dykær anser det for en gave at blive inviteret ind i menneskers liv, både i hverdagen og ved de store livsbegivenheder, og hun finder, det er en væsentlig opgave som præst at møde mennesker, hvor de er i livet, at lytte til dem og hjælpe med at sætte ord på tilværelsen som den viser sig i glæde og sorg samt ikke mindst at forkynde evangeliet ind i den sammenhæng.

Da præstestillingen, som Marianne Dykær overtager, er uden tjenestebolig bliver hun boende med familien i Stouby, men hun vil kunne træffes til samtaler i sit kontor i Kirkebakkehuset, hvorfra hun også vil varetage de fleste af sine opgaver i As, Klakring og Juelsminde sogne.

Som nævnt tiltræder Marianne Dykær i sin nye stilling den 1. november, og hun ville traditionelt være blevet indsat i sit embede den første søndag i måneden. Søndag den 5. november er imidlertidig Alle Helgens søndag, og indsættelsesgudstjenestens festlige karakter passer ikke med Alle Helgen.

Derfor sker indsættelsen ved en aftengudstjeneste onsdag den 1. november kl. 19.00 i Juelsminde kirke. Her bliver Marianne indsat af provst Hanne-Birgitte Kristiansen med deltagelse af alle 3 menigheder, præstekolleger og kirkens kor. Efter gudstjenesten indbydes til reception i Kirkebakkehuset.

Søndagen efter Alle Helgen, søndag den 12. november, er der så festlig modtagelse af Marianne Dykær ved gudstjenesterne i As kirke kl. 9.00 og i Klakring kirke kl. 10.30. Her læses også kollats og koret medvirker. Alle er naturligvis velkommen her.

Del dette:

BegivenhedDato