Sogneudflugt til Mårslet kirke og Moesgård Museum den 14. juni 2015

Mårslet kirke udenfor
Kalkmalerierne i Mårslet kirke

En dejlig søndag morgenstund startede sogneudflugten med kaffe og rundstykker i bussen, inden vi ved 10-tiden nåede frem til den smukke, hvidkalkede Mårslet kirke, der er opført i 1400-tallet.

I kirken har man bevaret en del af det gamle interiør, men har bl.a. ladet alteret forny. I koret er der kalkmalerier, der fortæller en historie om livet på den tid, hvor det blev malet. Desværre er kalkmalerierne ikke intakte, idet de - som det er sket i mange andre kirker - har været kalket over, ligesom de utallige om- og tilbygninger måske har været med til at beskadige malerierne.

Efter gudstjenesten fortalte en af sognets beboere lidt om kirkens historie, ligesom han gav os en god indsigt i, hvorledes kirkebyggeriet havde fundet sted efter kristendommens indførelse.

MOMU set udefra
En af de imponerende terrakottakrigere
"Koelbjergkvinden"
Et blik ned af Evolutionstrappen

Herefter gik turen til Malling Kro, hvor vi spiste en dejlig middag og fik en fin betjening inden vi fortsatte til det nye spændende MOMU (Moesgård Museum).

Bygningen er tilpasset landskabet og bygget ind i en eksisterende skrænt, og de naturlige niveauer giver selvfølgelig også højdeforskelle inde i bygningen, der har masser af trapper, men også er forsynet med elevatorer, så også gangbesværede kan komme rundt.

Den såkaldte evolutionstrappe er befolket af 7 menneskearter, hvoraf den ældste er den 3,2 mio. år gamle Lucy, der er fundet i Etiopien, mens Koelbjergkvinden fra stenalderen er den ældste kvinde, der er fundet i Danmark. Betragter man disse skikkelser i de opstillede kikkerter, kan man se en film, der viser, hvordan de levede.

Der var 3 forskellige udstillinger på MOMU:

• "Den første kejser - Kinas terrakottahær", der præsenterer 120 genstande fra det enorme gravkompleks i Xian, hvor der er fundet 8.000 terrakottakrigere med forskellige ansigtstræk. Arbejdet er udført så nøjagtigt, at man kan sige, hvilke områder i Kina, de enkelte krigere stammer fra.
  • "Oldtidens udstillinger" har forskellige afdelinger. Man kan opleve solens folk fra bronzealderen. Det var dem, der byggede de gigantiske gravhøje. Så finder vi jernalderens mosemennesker og Grauballemanden, slaget i Illerup Ådal ved Skanderborg og vikingetiden.
  • Den sidste udstilling hedder "De dødes liv" og viser, hvordan de døde lever videre i forskellige kulturer.

Fælles for alle udstillingerne var det store informationsniveau. Man kunne blive klogere ved at trykke på nogle knapper og få mundtlige informationer eller se film.

Det var også muligt at gå udenfor og spadsere ovenpå bygningen, og når man kom helt op fik man en fantastisk udsigt ikke blot over nærområdet, men helt til Tunø, Samsø og Helgenæs.

Alle syntes vist, at de havde oplevet meget, og der var en del, der benyttede hjemturen til at få en lille en på øjet, inden vi nåede hjem ved 17-tiden.

Kontakt korleder

Annelise Corydon Frederiksen
M: annelise@groenvej33.dk

Tilmelding til børnegudstjeneste med spisning

Birgit Plank-Laube
M: b.plank-laube@hotmail.de

Tilmelding til spisning sker ved at kontakte Birgit.

Kontakt leder af babysalmesang

Jette Foldø