Hvad skal der foretages?

Dødsfaldet skal af de efterladte meddeles til begravelsesmyndigheden, sognepræsten, senest 2 hverdage efter dødsfaldet. Anmeldelse af dødsfald sker på borger.dk. Bedemanden kan være behjælpelig med indberetning og udfyldelse.

I anmeldelsen anføres bl.a., om afdøde skal begraves eller brændes i overensstemmelse med afdødes ønsker. Var afdøde medlem af folkekirken, må det i almindelighed forstås som et ønske om, at en præst skal medvirke ved begravelsen.

Ved kirkelig begravelse må den, der sørger for begravelsen, træffe aftale med sognepræsten om tidspunktet for begravelseshøjtideligheden, herunder bl.a. aftale valg af salmer.

Ringning for markering af dødsfaldet kan mod betaling aftales med graveren, og sker på dødsdagen fra kl. 11.00 til 11.30. Er dødsfaldet senere vil der blive ringet den følgende dag. Der ringes 30 minutter ved voksen- og 15 minutter ved børnedødsfald.

Pyntning af kirken kan ligeledes mod betaling bestilles ved aftale med graveren.

Kontakt graverkontoret for alle 3 kirkegårde

Hans Nielsen (graver)
E: graver@as-klakring-juelsminde.dk

Kontakt sognepræsterne

E: ju@km.dk

Træffes hverdage - på nær mandag.